Soorten coaching

Lifecoaching

Wat kan lifecoach voor jou betekenen?

Lees meer

Studiekeuzecoaching

Benieuwd naar de stappen van een studiekeuzecoaching traject?

Lees meer

Loopbaancoaching

Meer weten over loopbaancoaching?

Lees meer

Ervaringen

"Ik heb dankzij Elleke mijn weg weer gevonden en ik voel me nu een stuk lekkerder in mijn vel."

Laureen (19) doorliep een studiekeuzetraject

"Elleke inspireert je, geeft je zelfvertrouwen en zet je aan het denken."

Maarten (24) doorliep een life/loopbaan coachingstraject

"Ik zou anderen zeker aanraden eens met Elleke te gaan praten"

Stefan (31) volgde meerdere trainingen 

Lifecoaching

Lifecoaching heeft als doel te ontdekken wie je bent, wat je wilt en hoe je dit kan bereiken. Lifecoaching onderscheidt zich van andere vormen van coaching door een bredere kijk op situaties, waarin alle aspecten van je leven meegenomen worden. Deze zogeheten holistische benadering maakt dat lifecoaching erg geschikt is voor complexe problemen, gedragsverandering en essentiële levensvragen.

Lifecoaching is geen therapie

Een lifecoach is geen psycholoog of psychiater; er is een verschil tussen deze vormen van therapie en de begeleiding van een lifecoach. Coaching is gericht op het verkrijgen van inzichten in gedachten en emoties om zo actief gedrag te veranderen. Het is een praktische benadering, waarbij jouw specifieke situatie het uitgangspunt is. Er wordt verondersteld wanneer je gecoacht wordt dat je mentaal gezond bent en zelf de capaciteiten hebt om te veranderen. Hierbij staat jouw eigen inzet centraal.

Lifecoaching helpt je vooruit

Een traject bij een lifecoach heeft altijd tot doel om jou vooruit te helpen in het leven.

  • Vind jij het moeilijk om keuzes te maken, omdat je niet weet wat je wilt?
  • Wat geeft je voldoening en waar wordt je echt gelukkig van?
  • Heb je moeite bij het vinden van een geschikte partner?
  • Zit je in een moeilijke situatie en weet je niet meer hoe je verder moet?
  • Heb je last van onzekerheid en beperkt dit je in je dagelijks leven?

Deze vragen kan je samen met een lifecoach gaan beantwoorden, door meer inzicht te krijgen in je verleden, wie je nu bent en hoe je graag zou willen zijn. Door actief aan de slag te gaan met deze inzichten, leer je beter naar jezelf te luisteren, waardoor je meer zelfvertrouwen, geluk en succes tegemoet gaat.

Ik help jou vooruit

Door mijn pragmatische aanpak en sterke intuïtie ben ik effectief in mijn werk als lifecoach. Ik gebruik mijn sensitieve eigenschappen om een steunpilaar te zijn voor jou en samen een goed team te vormen. Daardoor en dankzij mijn eigen ervaring met de zoektocht naar mezelf ben ik de juiste persoon om jou vooruit te helpen en de weg te vinden naar jezelf en jouw levensgeluk.

Studiekeuzecoaching

Na je examen op de middelbare school ga je een keuze te maken voor een opleiding of werkrichting. Voor veel jongeren is dit een hele grote uitdaging. Uit onderzoek blijkt dan ook dat 1 op de 3 studenten spijt heeft van de studiekeuze (bron: EenVandaag). De helft van deze studenten gaven aan onvoldoende begeleiding te hebben gehad in hun keuze.

 

Wat maakt deze keuze zo moeilijk? Het aanbod aan opleidingen is erg uitgebreid en vaak is het moeilijk om te overzien waar je voor kiest. Veel scholen en universiteiten bieden dezelfde opleidingen met een net iets andere inhoud. Hoe maak je de juiste keuze en voorkom je teleurstellingen? En wat doe je als je wél de verkeerde keuze hebt gemaakt en opnieuw wilt kiezen? Bij dit hele proces kan een coach je helpen. Door samen aan de slag te gaan met jouw opties, motivatie en toekomstbeeld en verder te kijken dan alleen een studiekeuze.

Waarom een studiekeuzecoach?

1. Kiezen voor een baan in plaats van een opleiding

2. Ontdekken wie je bent en intrinsieke keuzes maken

3. Weten wie je bent, wat je wilt en hoe je de toekomst ziet

4. De verkeerde keuze maken demotiveert

Lees hier meer over deze 4 redenen. 

Studiekeuzetraject

Een studiekeuzetraject bestaat uit zes sessies van één uur. We starten altijd met een kennismaking en bepaling van jouw hulpvraag. Daarna volgen de onderwerpen:

  • Wie ben je?
  • De toekomst
  • Jouw kwaliteiten
  • Scenarioschets
  • Studiekeuze

Aan het einde van het traject heb jij jouw studiekeuze gemaakt!

Kosten voor het traject bedragen €549 (incl BTW)

Loopbaancoaching

Elke loopbaan ontwikkelt zich door pieken en dalen. Bijna elke professional komt op een bepaald moment in zijn carrière op een punt waarbij de vraag omhoog komt: “Is dit alles wat ik wilde?”. Er ontstaat twijfel over het gebruik van kwaliteiten, tijdsbesteding of randvoorwaarden van het werk. De verandering in de privésituatie of de balans tussen werk en privé zijn ook vaak belangrijke variabelen.

 

Wat zijn je opties? Aan de ene kant kan je doorgaan op het pad dat je nu bewandelt en stappen zetten om je carrière verder deze richting op te ontwikkelen of wil je op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen en verlaat je hiervoor de zekerheid die je had? In beide gevallen wil je zeker weten dat dit de juiste keuze voor je is.

Loopbaantraject

Bevind jij je ook op dit kruispunt? Wil je antwoord op de vraag of het tijd is om nieuwe stappen te gaan zetten? Start aan een loopbaantraject! In concrete stappen krijg je antwoorden op jouw vragen.

 

Resultaat

Antwoorden op jouw vragen en een plan met nieuwe stappen voor jouw loopbaan.

 

Trajectlengte

Het resultaat wordt bereikt in 8 tot 12 sessie van 90 minuten.

 

Kosten

De prijs voor het totale traject ligt tussen € 999 en € 1399 (incl. BTW), inclusief intake, actieplan en sessies.

Elleke Krakau
______

"Elk succes start met een keuze om het te proberen"

Elleke Krakau heeft Bedrijfskunde, Arbeids- & Organisatiepsychologie gestudeerd en is een aantal jaar werkzaam geweest als consultant, trainer en coach. Ze helpt mensen vooruit door hen te inspireren en motiveren beter naar zichzelf te luisteren. Hierdoor wordt het makkelijker om keuzes te maken die leiden tot meer geluk en succes.

Elleke
krakauLogo

Lonerbroekweg 21, 9409 TR Loon

Sessies kunnen in overleg op een andere locatie gepland worden.

06 24 69 74 53
elleke@krakaucoaching.nl