Keuzestress? 5 tips om makkelijker keuzes te maken

Twijfel, onzekerheid en uitstelgedrag… Keuzes maken is niet makkelijk. De keuzes voor outfit, avondeten of film zijn meestal geen hersenkrakers. Grotere keuzes over bijvoorbeeld je baan of relatie hebben meer impact en kunnen je ’s nachts wakker houden, je hoofdpijn bezorgen en voor veel stress zorgen.

We hebben tegenwoordig alle informatie waar we naar op zoek zijn binnen handbereik, dus the sky is the limit! Erg handig, maar ook verwarrend wanneer je op zoek bent naar de juiste argumenten voor jouw beslissingen. Het leven is maakbaar, we kunnen alles zijn wat we willen. Maar wie wil jij zijn? Wat wil je worden? Welke keuzes ga je daarvoor maken? Hoe ga je deze keuzes maken? Met deze 5 tips!

1. Weet wat je wil en wat je drijft

Waarom doe jij wat je doet? Word je er gelukkig van en zou je er opnieuw voor kiezen als alles mogelijk was? Zorg dat je weet wie je bent en wat je drijft. Wanneer je weet wat je wilt en je talenten hebt ontdekt, dan zijn keuzes makkelijker te maken. Je hebt immers een visie hoe jij gelukkig wordt en blijft! Ga dus op zoek naar jezelf en jouw motivaties. Dit zal zeker leiden tot meer geluk en succes!

2. Stap uit dat keurslijf

Een topbaan, de marathon kunnen lopen en een leuk gezin hebben… Heb je het gevoel dat er veel van je verwacht wordt? Als je het gevoel hebt dat je keuzes maakt “omdat dit zo hoort”, dan zit je in je keurslijf dat jou niet past. Stap uit dit keurslijf! Er zijn maar weinig mensen bij wie dit echt lekker zit, we zijn allemaal veel te uniek voor een one-size-fits-all oplossing. Ga op zoek naar wat jij wil en maak keuzes die hierbij passen.

3. Luister naar je intuïtie

Geeft je lijstje met plussen en minnen echt de juiste keuze weer? Of voelt het alsof je toch voor de andere optie moet gaan? Luister naar dat onderbuikgevoel! Laat je leiden door zowel je rationele argumenten als je gevoel en intuïtie, ze vullen elkaar goed aan. Besluiten die je neemt met een goed gevoel, zijn degene waar je het meeste achter staat. Neem dus de tijd om na te denken en de rust om te voelen, voordat je besluit!

4. Laat je niet onnodig beïnvloeden

Al die prachtige foto’s van successen, vakanties en liefdes op Facebook. Vergelijk jij jezelf hier ook mee? Doe dit niet! Het lijkt allemaal zo prachtig, dat je soms twijfelt of jij het wel goed doet. Maar wie zegt dat dit perfecte vakantiekiekje echt zo perfect was? Want de foto’s van een vies hotel, zonneallergie of voedselvergiftiging zullen ze niet gauw delen! Een hoop illusie, dus geen reden om hierdoor te twijfelen aan jezelf dus!

5. Maak de keuze zelf, laat hem niet voor je maken

Hoeveel zekerheid heb je nodig voordat je een besluit wilt nemen? Volledige zekerheid kan soms heel lang duren. Zelfs zo lang dat een ander dan maar de keuze voor jou maakt. Of mogelijk hebben je opties een houdbaarheid. Durf zelf te kiezen, hiermee behoud je de controle en weet je zeker dat iets echt jouw keuze was.

Heb jij ook ervaring met keuzestress of wil je gewoon snellere en betere keuzes maken? Daar kan ik je bij helpen! Maak een vrijblijvende afspraak, dan gaan we samen aan de slag met jouw succes!

Elleke Krakau werkt sinds 2016 als Bewustzijnscoach, Life Coach en Business Coach. Ze combineert haar Master degree in psychologie met een sterke intuïtie en heeft hiermee een vorm van spirituele psychotherapie ontwikkelt. Ze helpt je te verbinden met je ware Zijn en beter naar jezelf te luisteren. Door jezelf echt te leren kennen wordt helder welk leven je wilt creëren, wat jouw zingeving biedt en welke invulling van jouw leven je echt gelukkig maakt. 

portret
krakauLogo

Riegheide 48, 9451 EK Rolde

Sessies vinden online plaats via Zoom of op een locatie volgens afspraak

06 44 808 512
elleke@krakaucoaching.nl