Artikel in Nieuwsblad de Stedendriehoek

Deze week stond er een artikel over mij in het Nieuwsblad de Stedendriehoek:

 

Meer tijd en geluk binnen handbereik

Dat is waar Elleke Krakau van overtuigd is: dat we allemaal meer tijd en geluk kunnen creëren. Hoe? Door ons bewuster te worden van wie we zijn en waarom we dingen doen. Zij begeleidt mensen die op zoek zijn. Zweverig? Nee, juist niet!

20160505_084023

Elleke is lifecoach, maar wat is dat eigenlijk? “Als lifecoach help ik mensen die zoekende zijn. Ik begeleid bijvoorbeeld tieners die problemen hebben met het maken van keuzes voor studie of een werkrichting. Een soort loopbaancoaching, maar ik kijk verder dan de aangeboden studies of werkrichtingen. Ik ga met mijn client op zoek naar zijn talenten en dromen. Dit geldt overigens niet alleen voor tieners, want ook op latere leeftijd komen we deze twijfel bij keuzes tegen. Ik zie veel mensen worstelen met structureel druk zijn, gebrek aan tijd en de zoektocht naar geluk. Ik help hen verder om te ontdekken wat ze graag willen en hoe ze weer gelukkig kunnen worden.”

Het lijkt alsof je tegenwoordig voor alles in je leven wel een therapeut kan raadplegen, waarom een lifecoach? “Het verschil met andere vormen van coaching is dat lifecoaching holistisch is. Dat betekent dat we naar alle aspecten van iemands leven kijken en hoe deze aspecten in elkaar grijpen en elkaar beïnvloeden. Daarnaast ben ik geen therapeut of psycholoog, ik ga er in principe vanuit dat mijn cliënten mentaal gezond zijn en in staat zijn om te ontwikkelen of veranderen.”

Waarom ben jij lifecoach geworden? “Ik heb ontdekt dat veel mensen op zoek zijn naar goede begeleiding, door iemand die begrijpt hoe twijfel en onzekerheid voelt. Ook ik ben er een tijd geleden achter gekomen dat ik keuzes had gemaakt die niet bij me pasten. Met de juiste begeleiding heb ik het roer omgegooid en wil ik nu anderen hierbij helpen. Dankzij mijn eigen ervaring, intuïtie en studie ben ik de juiste persoon om mensen vooruit te helpen en betere keuzes te maken.”

Maak gratis een kennismakingsafspraak bij Elleke. Bezoek haar website www.krakaucoaching.nl of neem contact op via elleke@krakaucoaching.nl of 06-24697453.

Elleke Krakau heeft Bedrijfskunde, Arbeids- & Organisatiepsychologie gestudeerd en is een aantal jaar werkzaam geweest als consultant, trainer en coach. Ze helpt mensen vooruit door hen te inspireren en motiveren beter naar zichzelf te luisteren. Hierdoor wordt het makkelijker om keuzes te maken die leiden tot meer geluk en succes.

Elleke
krakauLogo

Oranjestraat 33, 7331 BT Apeldoorn
Lonerbroekweg 21, 9409 TR Loon

06 24 69 74 53
elleke@krakaucoaching.nl